Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ –ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!


Γι ακόμη μια φορά ζητάνε θυσίες από τους εργαζόμενους. Ο υπουργός οικονομίας Παπαθανασίου κατονομάζει και χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους με σταθερή δουλειά ως προνομιούχους. Οι επιχειρήσεις με ωμό εκβιασμό, προχωράνε σε περικοπές μισθών και ωρών εργασίας. Οι μηδενικές αυξήσεις στο δημόσιο, σημαίνουν πρακτικά μείωση μισθού. Επιβάλουν νέα φορολογικά εισπρακτικά μέτρα. Επιχειρήσεις κλείνουν και έχουμε καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Οι απολύσεις αρχίζουν να παίρνουν μαζικό χαρακτήρα. Και η ελληνική οικονομία δεν έχει μπει ακόμη τυπικά σε ύφεση

Μπροστά σε αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση στο κλείσιμο εργοστασίων, στις απολύσεις και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων μας. . Άλλωστε οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν ουσιαστικά τίποτα από την περίοδο ανάπτυξης. Για αυτό και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχθούμε τις παραινέσεις της κυβέρνησης και των εκπροσωπών των βιομηχάνων για συναίνεση και υπευθυνότητα από την πλευρά των εργαζόμενων. Η κρίση είναι αποτέλεσμα του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος που απομυζά την εργασία μας για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των καπιταλίστων και των διαχειριστών τους. Οι δικές τους πολιτικές εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα, αυτές μας οδήγησαν στην κρίση.

Ζούμε την χρεοκοπία του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλισμού. Του συστήματος, που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους στην οικονομική εξαθλίωση και την περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι ευθύνες της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορικές. Χρέος της αριστεράς είναι να προβάλει την προ­οπτική του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δι­καιοσύνης, στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο όχι μόνο σαν ένα απελευθερωτικό όραμα που αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό και τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική της κοινωνίας, αλλά ως ένα στόχο, που διαποτίζει και εμπλουτίζει τις κατευθύνσεις, τις αντιλήψεις και τους αγώνες του σήμερα. Και να προβάλει ένα άμεσο πολιτικό σχέδιο μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, που να βγάζουν το λαό και τη χώρα από το τέλμα του δικομματισμού και τις εργαζόμενες τάξεις από τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενος στις σημερινές συνθήκες συγκροτεί το πολιτικό του πρόγραμμα.

Σε καλούμε να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε, το εναλλακτικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι χρειάζεται η κοινωνία για να βγει από την κρίση.


ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ στις 7.30

στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: